lördag 14 juli 2007

Polisen arbetar för att stoppa att kinesiska barn försvinner


Polisen arbetar för att stoppa att kinesiska barn försvinner
Ibland kommer det barn från Kina,som har rest ensamma till Sverige. Flera av de barnen har försvunnit.
Polisen tror att barnen har tvingats till andra länder i Europa.Där de får arbeta hårt som slavar.
Men nu har svenska polisen börjat samarbeta med ett kinesiskt flygbolagför att de tillsammans ska hindra att fler barn försvinner.
De två senaste åren har 100 kinesiska barn kommit till Sverige och sen försvunnit.Barnen har kommit ensamma och sökt asyl här för att få stanna.
Medan myndigheten migrationsverket har undersökt om de ska få stannaså har barnen fått bo bland andra flyktingar som väntat på svar från myndigheten.Det är då barnen har försvunnit.
Polisen tror att barnen smugglats ut ur landet för att säljas som slavar i andra länder i Europa.
Men det tog slut förra året när en kinesisk man och kvinna togs fast för att ha smugglat barn.En svensk domstol dömde det kinesiska paret till fängelse.
Men nu i sommar började alltså kinesiska barn att försvinna igen.
Därför har svensk polis och flygbolaget Air China samarbetat i två veckor nu.Under den tiden har 5 barn stoppats från att ta sig hit till Sverige.Barnen har stoppats redan på flygplatsen i Kina.
Men det räcker inte att samarbeta med flygbolaget.De kinesiska myndigheterna måste göra mer, det säger Annika Siwertz som arbetar för svenska regeringen på ambassaden i Peking i Kina.Därför har svenska ambassaden i Kina haft ett möte idag med en kinesisk myndighet

Inga kommentarer: